Thoughts Media.com

 


Windows Phone Thoughts

Loading feed...

Digital Home Thoughts

Loading feed...

Apple Thoughts

Loading feed...




Go Back   Thoughts Media Forums > Thoughts Media Status Updates

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11-19-2008, 02:52 PM
smileyguy
Pupil
Join Date: Mar 2008
Posts: 38

I clicked the play button, the screen stayed black.
I waited 30s because you said sometimes the website took that long to respond, the screen stayed black.
I opened a new tab and started reading Apple Thoughts (I'm trying to expand my horizons), checked back, and the screen stayed black.
I went back to Apple thoughts, read a few articles, and then heard an audio blip (like a video starting), checked the video tab, and the screen stayed black.
12 minutes and only one audio blip does not sound like a good service.
Sorry.

As I was writing this I got a second audio blip, so make that two audio blips in 13 minutes.
 
Reply With Quote
  #12  
Old 11-19-2008, 03:59 PM
jeffd
Philosopher
Join Date: Dec 2004
Posts: 540

Worked fine for me, needed to do nothing fancy with NoScript to get it to play. it didn't allow for fullscreening though, said it was disabled.

My personal experience with web video led me to Vimeo. I wanted someplace to put up a high resolution version of my WoW guild's Kiljaeden kill. I only came up with one place, vimeo. Their free account is pretty restrictive (1 HD upload a week, and I think 1000 life time views of HD on your videos before your HD is disabled) but for 60 bucks a year most of it goes away.
 
Reply With Quote
  #13  
Old 11-19-2008, 04:21 PM
Neil Enns
Thinker
Join Date: Mar 2004
Posts: 356

What about using http://www.vimeo.com/? That's what the folks over at BoingBoing appear to use.

Neil
 
Reply With Quote
  #14  
Old 11-19-2008, 04:24 PM
Vincent Ferrari
Executive Editor Emeritus
Vincent Ferrari's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,471
Send a message via AIM to Vincent Ferrari Send a message via Skype™ to Vincent Ferrari

So far, the only word I can use to describe it is sporadic. Sometimes it works, sometimes it doesn't. It looks great when it does, though.
__________________
Current Apple Stuff: 24" iMac, iPhone 4, AppleTV (original), 4gb Shuffle, 64gb iPad 2.
 
Reply With Quote
  #15  
Old 11-19-2008, 04:27 PM
Vincent Ferrari
Executive Editor Emeritus
Vincent Ferrari's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,471
Send a message via AIM to Vincent Ferrari Send a message via Skype™ to Vincent Ferrari

Quote:
Originally Posted by Neil Enns View Post
What about using http://www.vimeo.com/? That's what the folks over at BoingBoing appear to use.

Neil
The problem with Vimeo is that they aren't really geared toward what Jason wants to do. They tend to be "delete happy" when it comes to videos that don't fit a certain mould. A few months back, my buddy Ryan at Engadget had a problem where they just canned a video without notice for no reason; from that point on, all the Weblogs Inc blogs started using Viddler. It's nowhere near the same quality, but Viddler really is a much more open and friendly site than Vimeo and they do offer a 16:9 player for SD and HD vids.

For HD, Blip seems to do a good job. I'm biased because I use them the most, but lots of sites do some good stuff with them.

It's a shame Motionbox isn't stable enough; their quality really is exceptionally good.
__________________
Current Apple Stuff: 24" iMac, iPhone 4, AppleTV (original), 4gb Shuffle, 64gb iPad 2.
 
Reply With Quote
  #16  
Old 11-19-2008, 04:29 PM
drowe
Ponderer
Join Date: Aug 2006
Posts: 85

Worked fine for me. No skips, hesitations, or jumps.
 
Reply With Quote
  #17  
Old 11-19-2008, 04:34 PM
Joe Johaneman
Contributing Editor
Joe Johaneman's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 258
Send a message via AIM to Joe Johaneman Send a message via Yahoo to Joe Johaneman Send a message via Skype™ to Joe Johaneman

Worked perfectly. Started instantly and I had no jumping or skipping. Smooth all the way.
__________________
iMac 21.5 inch, Macbook 13 inch, 32GB iPhone 4, 8GB 1st gen iPod Touch, 64GB iPad WiFi, AppleTV, iPod Shuffle
 
Reply With Quote
  #18  
Old 11-19-2008, 04:37 PM
martin_ayton
Thinker
martin_ayton's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 459

It came up very quickly for me but hit constant rebuffering pauses whilst playing. It was a tough test though since I was streaming NASA TV using WMP at the same time (that didn't skip a beat though). I have a relatively slow connection: its an SDSL which usually clocks around 624kbps, but it is uncontended, so it really runs at that speed.

Have you tried ustream? It's really set up for live feeds but it may well also do what you want. Since one of the input options is DVCam, the quality should be good enough.
 
Reply With Quote
  #19  
Old 11-19-2008, 04:40 PM
Jason Dunn
Executive Editor
Jason Dunn's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 29,160

Quote:
Originally Posted by sparkyewu View Post
Was fine for me as well, but I have the latest flash. I know for their HD versions (Not sure what you settled on for format) the later versions of flash work much better. The SD version ( still widescreen) plays for me pretty much every time.
I embedded the HD version. I did a broader series of tests here:

http://www.jasondunn.com/motionbox-v...1160#more-1160
__________________
Want to contact me personally? Use this. Want to read my personal blog? Check it out. Want to follow me on Twitter? Here you go.
 
Reply With Quote
  #20  
Old 11-19-2008, 04:55 PM
mrozema
Intellectual
Join Date: Sep 2006
Posts: 242

I tried three times.
First and third played instantly.
The second time didn't even start.
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright Thoughts Media Inc. 2009