Thoughts Media.com

 


Windows Phone Thoughts

Loading feed...

Digital Home Thoughts

Loading feed...

Apple Thoughts

Loading feed...




Go Back   Thoughts Media Forums > Thoughts Media Status Updates

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-19-2008, 12:00 PM
Jason Dunn
Executive Editor
Jason Dunn's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 29,160
Default Calling All Readers: Help Me Torture Test a Video Solution

<p>About two months ago, I purchased a <a href="http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&amp;fcategoryid=177&amp;modelid=16187" target="_blank">Canon HF100</a> high-definition video camera to replace my ageing but still totally sweet Canon GL2 (that thing has such great optics!). It took me a while to re-create my template in 16:9 format, but I did and published my first two HD videos to YouTube...and I was quite <a href="http://www.digitalhomethoughts.com/news/show/91318/dell-inspiron-mini-9-netbook-unboxing-and-first-impressions.html" target="_blank">disappointed with the results</a>. YouTube only offers a 4:3 aspect ratio player, so 16:9 videos look pretty tiny with those big black bars on the top and bottom. I set out to find a better solution for embedding videos on Thoughts Media sites, and I think I've found one: <a href="http://www.motionbox.com/" target="_blank">MotionBox</a>.</p><p>I say "I think" because while the video quality is utterly fantastic, and for $20 per year they offer a lot of value, I've been seeing some problematic playback issues today - sometimes the video will start right away, other times it will take 30+ seconds before it starts, and sometimes it won't start at all, instead showing a black box. And sometimes it will just "break" and stop playing. These are obviously serious problems, but I don't know if MotionBox is just having a bad day, or if my bandwidth Kung-fu is weak today. So check out the video below and report back what you find - does it play back OK? Any problems or glitches?</p><p><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="600" height="338" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="src" value="http://www.motionbox.com/external/hd_player/type=hd,video_uid=ee9ed7b5171ee364" /><embed type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="338" src="http://www.motionbox.com/external/hd_player/type=hd,video_uid=ee9ed7b5171ee364"></embed></object></p>
__________________
Want to contact me personally? Use this. Want to read my personal blog? Check it out. Want to follow me on Twitter? Here you go.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2008, 01:05 PM
gibson042
Thinker
gibson042's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 316

It fails for me. I click play and get only the black box.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2008, 01:56 PM
gjohnson
Neophyte
Join Date: Aug 2006
Posts: 1

Played fine for me.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2008, 01:56 PM
marjon
Pupil
marjon's Avatar
Join Date: Oct 2005
Posts: 11

Worked fine for me.
Started almost instantly and did not skip or stop during playback.
 
Reply With Quote
  #5  
Old 11-19-2008, 01:58 PM
gdoerr56
Ponderer
Join Date: Aug 2004
Posts: 88

Worked perfectly. Started without delay, seeking worked great and didn't see any dropped frames or stutters.
 
Reply With Quote
  #6  
Old 11-19-2008, 02:01 PM
sparkyewu
Neophyte
Join Date: Jul 2003
Posts: 8

Was fine for me as well, but I have the latest flash. I know for their HD versions (Not sure what you settled on for format) the later versions of flash work much better. The SD version ( still widescreen) plays for me pretty much every time.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 11-19-2008, 02:23 PM
peterawest
Intellectual
peterawest's Avatar
Join Date: Jul 2003
Posts: 155

Worked great for me. Started within one or two seconds. Nice.

Update: I tried it three more times, and each time it failed, even after opening a new window with PPCThoughts.
__________________
Peter West
Chesterfield, VA
Check out my Apps: http://allaboutwindows.com/WindowsPhone.aspx

Last edited by peterawest; 11-19-2008 at 02:27 PM.. Reason: Outcome Changed
 
Reply With Quote
  #8  
Old 11-19-2008, 02:31 PM
blazingwolf
Theorist
Join Date: Aug 2006
Posts: 303

No issue with the video for me.
 
Reply With Quote
  #9  
Old 11-19-2008, 02:34 PM
Stinger
Thinker
Stinger's Avatar
Join Date: Feb 2005
Posts: 471

Works for me. Started instantly and the full video took around 3 1/2 minutes to download.
 
Reply With Quote
  #10  
Old 11-19-2008, 02:42 PM
jaxim
Ponderer
jaxim's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 87

works well for me. I tried it a few times too. I'm connected through my cable modem.

I also got a HF100 video camera a few months ago. The site I found to upload my videos is Vimeo. If MotionBox doesn't work for you, check out Vimeo to see if that works for you.
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright Thoughts Media Inc. 2009