Windows Phone Thoughts - Daily News, Views, Rants and Raves

Check out the hottest Windows Mobile devices at our Expansys store!


Digital Home Thoughts

Loading feed...

Laptop Thoughts

Loading feed...

Android Thoughts

Loading feed...




Go Back   Thoughts Media Forums > WINDOWS PHONE THOUGHTS > Windows Phone News

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-28-2011, 07:30 PM
Richard Chao
Contributing Editor
Join Date: Feb 2011
Posts: 109
Default Update: Status Of Mango Update Push

<div class='os_post_top_link'><a href='http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2011/09/27/windows-phone-7-5-mango-update-begins.aspx' target='_blank'>http://windowsteamblog.com/windows_...ate-begins.aspx</a><br /><br /></div><p><em>"...we're starting the roll out of Windows Phone 7.5 to more than 98 percent of existing Windows Phone customers. This is a simultaneous, coordinated, global update that cuts across carriers, phone models, and countries. This time, almost everybody is going first.</em></p><p><em>Check Where's My Phone Update? for the latest global status info."</em></p><p><em><img height="46" src="http://images.thoughtsmedia.com//wpt/auto/1318391032.usr117680.png" style="border: 0;" width="334" /></em></p><p>Microsoft officially released Mango yesterday in a simultaneous update targeting 98 percent of their users with the exception of a few carriers and devices that were in the testing, planning or scheduling stage. &nbsp;</p><p>The current status shows that in the U.S., all carriers are in the process of delivering the update with the exceptions being device specific. &nbsp;The HD7S is in scheduling, Focus v. 1.4 is testing and AT&amp;T Venue Pro is in planning. &nbsp;In the international market, all except Spain's Telefonica and Samsung Omnia 7 devices from SFR and Deutsche Telekom are currently in the process of updating. &nbsp;&nbsp;</p>
 
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2011, 08:34 PM
txa1265
Intellectual
txa1265's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 190

I have to confess ... I am going to try the 'force the update' method on WPCentral when I get home tonight ...
 
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2011, 08:45 PM
peterawest
Intellectual
peterawest's Avatar
Join Date: Jul 2003
Posts: 155

Quote:
Originally Posted by txa1265 View Post
I am going to try the 'force the update' method on WPCentral when I get home tonight ...
Go for it. I did it for my phone and my wife's phone. Both of us run the HTC Arrive on Sprint.

It worked great. But keep in mind that you may have to turn off the WiFi on your phone too. Turning it off on my Notebook alone didn't work, but once I turned it off, and left it off, on the phone, the upgrade trick worked great.
__________________
Peter West
Chesterfield, VA
Check out my Apps: http://allaboutwindows.com/WindowsPhone.aspx
 
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2011, 08:53 PM
txa1265
Intellectual
txa1265's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 190

Quote:
Originally Posted by peterawest View Post
Go for it. I did it for my phone and my wife's phone. Both of us run the HTC Arrive on Sprint.

It worked great. But keep in mind that you may have to turn off the WiFi on your phone too. Turning it off on my Notebook alone didn't work, but once I turned it off, and left it off, on the phone, the upgrade trick worked great.
Thanks for that reminder - I saw that in the comments at WPCentral last night. I have a US Cellular HTC 7 Pro, and have pretty much abandoned it recently - even my kids (!) have little interest in it ... hopefully this revitalizes things!
 
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2011, 02:02 AM
Lee Yuan Sheng
Contributing Editor
Lee Yuan Sheng's Avatar
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,503

Bah, force update not working for me. Getting an error.
__________________
Baka. Soku. Zan. - The justice behind the dysORDer.
 
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2011, 02:34 AM
txa1265
Intellectual
txa1265's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 190

Quote:
Originally Posted by Lee Yuan Sheng View Post
Bah, force update not working for me. Getting an error.
Timing is very touchy - 'up to date' means turning off wireless too late, error code means too early ... it took me about 15 times, but it finally worked.
 
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2011, 02:42 AM
Lee Yuan Sheng
Contributing Editor
Lee Yuan Sheng's Avatar
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,503

Quote:
Originally Posted by txa1265 View Post
Timing is very touchy - 'up to date' means turning off wireless too late, error code means too early ... it took me about 15 times, but it finally worked.
The error is in doing the update. I'll get to step 6 and an error comes up.
__________________
Baka. Soku. Zan. - The justice behind the dysORDer.
 
Reply With Quote
  #8  
Old 09-29-2011, 01:11 PM
txa1265
Intellectual
txa1265's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 190

Quote:
Originally Posted by Lee Yuan Sheng View Post
The error is in doing the update. I'll get to step 6 and an error comes up.
I saw some mention of that on that site ... did you ever resolve it?

Mine finished the 'first' update (was already at NoDo) and was just sitting there, but the phone had recognized Mango as available suddenly, so I went forward and it all went great.
 
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2011, 11:54 PM
Lee Yuan Sheng
Contributing Editor
Lee Yuan Sheng's Avatar
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,503

Quote:
Originally Posted by txa1265 View Post
I saw some mention of that on that site ... did you ever resolve it?

Mine finished the 'first' update (was already at NoDo) and was just sitting there, but the phone had recognized Mango as available suddenly, so I went forward and it all went great.
Argh I'm just mad now. Phone update is a train wreck of problems.
__________________
Baka. Soku. Zan. - The justice behind the dysORDer.
 
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2011, 08:59 PM
Don Tolson
Thoughts Media Review Team
Join Date: Aug 2006
Posts: 749

Tried for about an hour, but couldn't get the 'force push' thingee to work for me. I did see some strange behaviour tho...

Even when my laptop was NOT connected to the internet (wireless and cable pulled) I was still getting 'Your phone is up to date'. When I put the phone into 'airplane mode', I then starting getting 'Can't get to update services' error message -- even tho the laptop was fully connected to the internet!

Hmmmm, looks like there may be some sort of 'interplay' between the phone's cellular data capability in the former case, and a need to have the phone connected to the cellular network in the latter.

In any case, I'll keep trying, but I suspect I'll just have to be patient. Yuk...
__________________
/drt
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:53 AM.