Thoughts Media Forums

Thoughts Media Forums (http://forums.thoughtsmedia.com/index.php)
-   Thoughts Media Status Updates (http://forums.thoughtsmedia.com/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Calling All Readers: Help Me Torture Test a Video Solution (http://forums.thoughtsmedia.com/showthread.php?t=91382)

Jason Dunn 11-19-2008 12:00 PM

Calling All Readers: Help Me Torture Test a Video Solution
 
<p>About two months ago, I purchased a <a href="http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&amp;fcategoryid=177&amp;modelid=16187" target="_blank">Canon HF100</a> high-definition video camera to replace my ageing but still totally sweet Canon GL2 (that thing has such great optics!). It took me a while to re-create my template in 16:9 format, but I did and published my first two HD videos to YouTube...and I was quite <a href="http://www.digitalhomethoughts.com/news/show/91318/dell-inspiron-mini-9-netbook-unboxing-and-first-impressions.html" target="_blank">disappointed with the results</a>. YouTube only offers a 4:3 aspect ratio player, so 16:9 videos look pretty tiny with those big black bars on the top and bottom. I set out to find a better solution for embedding videos on Thoughts Media sites, and I think I've found one: <a href="http://www.motionbox.com/" target="_blank">MotionBox</a>.</p><p>I say "I think" because while the video quality is utterly fantastic, and for $20 per year they offer a lot of value, I've been seeing some problematic playback issues today - sometimes the video will start right away, other times it will take 30+ seconds before it starts, and sometimes it won't start at all, instead showing a black box. And sometimes it will just "break" and stop playing. These are obviously serious problems, but I don't know if MotionBox is just having a bad day, or if my bandwidth Kung-fu is weak today. So check out the video below and report back what you find - does it play back OK? Any problems or glitches?</p><p><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="600" height="338" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="src" value="http://www.motionbox.com/external/hd_player/type=hd,video_uid=ee9ed7b5171ee364" /><embed type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="338" src="http://www.motionbox.com/external/hd_player/type=hd,video_uid=ee9ed7b5171ee364"></embed></object></p>

gibson042 11-19-2008 01:05 PM

It fails for me. I click play and get only the black box.

gjohnson 11-19-2008 01:56 PM

Played fine for me.

marjon 11-19-2008 01:56 PM

Worked fine for me.
Started almost instantly and did not skip or stop during playback.

gdoerr56 11-19-2008 01:58 PM

Worked perfectly. Started without delay, seeking worked great and didn't see any dropped frames or stutters.

sparkyewu 11-19-2008 02:01 PM

Was fine for me as well, but I have the latest flash. I know for their HD versions (Not sure what you settled on for format) the later versions of flash work much better. The SD version ( still widescreen) plays for me pretty much every time.

peterawest 11-19-2008 02:23 PM

Worked great for me. Started within one or two seconds. Nice.

[B]Update[/B]: I tried it three more times, and each time it failed, even after opening a new window with PPCThoughts.

blazingwolf 11-19-2008 02:31 PM

No issue with the video for me.

Stinger 11-19-2008 02:34 PM

Works for me. Started instantly and the full video took around 3 1/2 minutes to download.

jaxim 11-19-2008 02:42 PM

works well for me. I tried it a few times too. I'm connected through my cable modem.

I also got a HF100 video camera a few months ago. The site I found to upload my videos is Vimeo. If MotionBox doesn't work for you, check out Vimeo to see if that works for you.


All times are GMT +1. The time now is 12:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright Thoughts Media Inc. 2009